<< Nazaj na seznam
04/12/2018

Kako socialna je naša država?

Vabimo Vas na skupni decembrski dogodek Ženskega odbora SC PEN Mira in prvega ženskega Rotary kluba NIKE v Sloveniji dan odprtih vrat RC Nike in pogovorni večer

Kako socialna je naša država?

Zdi se, da Slovenci živimo v izobilju kot še nikoli v zgodovini. A statistično povprečje ne prikazuje nasprotij med bogatimi in revnimi, brezno, iz katerega se že oglaša tuljenje ekstremističnih volkov. Zadnja recesija je razdrla mnoge zaščitne mehanizme socialne države, prihodnja bo lahko uničila demokracijo in družbo. Projekt Botrstvo je razgalil, da obstajajo otroci, ki so lačni, novice pa prinašajo žalostne usode upokojencev, ki raje izberejo smrt kot bedo. V Sloveniji je danes 270.000 ljudi, ki živijo na pragu revščine ali v revščini. Od 870.000 delovno aktivnih Slovencev je 320.000 prekarno zaposlenih, veliko mladih z univerzitetno izobrazbo, ki jim ne preostane drugega, kot iskati delo v tujini.

Kaj je narobe z ureditvijo, ki ne zna pravično prerazporediti dobrin? Kakšne vrednote bi bilo treba obuditi v zavest Slovencev, da bi se borili za pravično in socialno državo?

S Tanjo Tuma, predsednico Ženskega odbora SC PEN Mira se bodo pogovarjali: Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic in ustanoviteljica Belega obroča, humanitarka in pisateljica, Črt Poglajen, direktor Inštituta za študije prekariata (IŠP) in odgovorni urednik portala Skozi oči prekariata in Miriam Drev, pesnica, pisateljica, prevajalka in literarna kritičarka, vse življenje svobodna umetnica.

  • ●●
  • kdo ●

Ž O  S C  P E N  M I R A  in  R C  N I K E

  • kdaj ● kdaj ● kdaj ●
  • 10. decembra 2018 ob 18.00 uri

kje ● kje ● kje ● kje ● kje ● kje ● kje ●

Dvorana DSP in SC PEN, Tomšičeva 12, Ljubljana

  • ●●

Rotary klub NIKE posebej vabi na dan odprtih vrat in prednovoletno druženje, ki bo sledilo pogovoru.