<< Nazaj na seznam
19/06/2019

POZIV VLADI RS V ČASU PODNEBNE KRIZE

Danes smo široka skupina množičnih organizacij s področij trajnostnega razvoja, človekovih pravic, kulture, pravic potrošnikov, mladine, kmetijstva, delavskih pravic, skupnosti občin ... na Vlado Republike Slovenije naslovili nujni poziv, s katerim smo jo pozvali, naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo ter jih začne prioritetno in sistemsko obravnavati. Med prvo-podporniki je tudi vaša organizacija.

 

S tem smo pričeli z medijsko kampanjo, katere cilj so konkretni ukrepi na področju zmanjševanja in preprečevanja podnebnih sprememb. Iskreno se vam zahvaljujemo za podporo! Skupaj nas je že več kot 40 organizacij, podpisniki posamezniki pa imajo od danes naprej možnost individualno podpreti poziv.

 

Da bomo dosegli kritično maso, ki jo zasledujmo, vas na povsem prostovoljni ravni v okviru vaše pripravljenosti in kapacitet lepo prosimo naslednje:

 

podpišite poziv na podnebnakriza.si tudi kot posamezniki;

 

obvestite svoje člane o možnosti podpisa poziva;

 

všečkajte in delite to objavo na Facebooku; pomembno je, da se deli isto objavo in da ima ta čim večji doseg;

 

delite podnebnakriza.si v kakršnikoli obliki po svojih družabnih omrežjih, za kar vam je na voljo pripravljeno gradivo na Google Drive-u, ki ga lahko na svoje računalnike prenesete na TEJ povezavi, vključno z logotipi kampanje, FB bannerji (naslovne slike), vnaprej pripravljenimi sporočili za FB in Twitter, ter pripravljenim pismom za nabiranje podpore;

 

- še posebej lep učinek bi dosegli, če bi na svojih FB računih vsaj za nekaj časa nadomestili svojo naslovno sliko (cover) s FB bannerjem, ki ga najdete v zgoraj navedeni mapi na Drive-u.

 

Ker se zavedamo, da je vaš čas omejen, bomo hvaležni za vsak doprinos, ne glede na to, kako majhen. 

 

V imenu zdravega življenjskega okolja in dostojanstvenega življenja prihajajočih generacij,

 

Gaja

 

cid:16933f96b564cd34f0f1

 

Gaja Brecelj, direktorica 
Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj
Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana
telefon: +3861 439 4895
www.umanotera.org
twitter.com/umanotera
www.facebook.com/umanotera
Zaupajte nam 0,5 % svoje dohodnine